Comunicate Media

Fundaţia Est-Europeană a lansat Programul „Cetățeni activi, comunități prospere”

29-10-2012

Fundaţia Est-Europeană a lansat Programul „Cetățeni activi, comunități prospere”, care a avut loc Joi, 25 octombrie 2012, ora 18.00, în incinta Restaurantului Capitoles Lux (Chișinău, str. Mitropolit Varlaam 78).

La 1 iunie 2012 Fundația Est-Europeană a semnat un contract de grant prin care Guvernul Suediei a alocat 3,2 milioane dolari SUA pentru inițiativa „Cetățeni Activi, Comunități Prospere”. Acest program vine să susțină dezvoltarea instituţională a Fundaţiei Est-Europene și să acorde finanțare proiectelor organizațiilor societății civile în domenii precum participarea la luarea deciziilor la nivel central și local, proiecte pentru tineri, dezvoltarea organizațiilor necomerciale, alegeri libere și corecte, dezvoltarea mass-media, antreprenoriat social și incluziune socială pentru copiii cu dizabilități. Programul urmează a fi implementat în perioada 2012-2016. Totodată Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei examinează posibilitatea co-finanțării acestei inițiative cu încă 1,9 milioane dolari SUA.

Citeşte mai mult: Fundaţia Est-Europeană a lansat Programul „Cetățeni activi, comunități prospere”

 

Noi rezultate în urma eforturilor depuse de societatea civilă în cooperare cu Guvernul!

30-08-2012

Fundaţia Pontis (Slovacia) şi Fundaţia Est-Europeană din Moldova (FEE) anunță încheierea proiectului “Slovacia şi viitorul European al Moldovei (consolidarea capacităţilor sectorului non-guvernamental din Moldova pentru a realiza un dialog cu instituţiile de stat privind viitorul European al Moldovei)”. În cadrul acestuia a fost organizat un șir  de activități care au contribuit la  consolidarea capacităților membrilor Consiliului Național pentru Participare (CNP), ca aceștia, la rândul lor, să  faciliteze participarea părţilor interesate în procesul de elaborare, implementare și evaluare a documentelor de planificare strategică.

În cadrul proiectului, organizaţiile membre ale Consiliului Naţional pentru Participare au avut parte de un program integral de instruire care a constat din trei module cu  tematici ca: Politici publice: Experienţa Slovaciei în promovarea ideii de democraţie directă şi reforme pro-Europene; Advocacy și advocacy la nivel de UE: Instituţiile UE, modalitatea lor de funcționare şi comunicarea cu ONG-urile și Dezvoltarea cooperării dintre Delegaţia Uniunii Europene din Moldova şi Consiliului Naţional pentru Participare: Identificarea priorităţilor comune şi instruire în accesarea finanţării UE în contextul actual şi în perspectivă.

Citeşte mai mult: Noi rezultate în urma eforturilor depuse de societatea civilă în cooperare cu Guvernul!

 

Forumul Naţional al Tinerilor: 125 de tineri din Moldova discută cu semenii lor şi cu demnitarii de stat problemele şi soluţiile pentru participarea tinerilor

27-06-2012

125 de tineri din toate raioanele Republicii Moldova s-au reunit, la Chişinău, la Forumul Naţional al Tinerilor, pentru a prezenta problemele şi reuşitele lor şi pentru a discuta cu înalţi oficiali ai ţării politicile de tineret. Forumul este organizat de Fundaţia Est-Europeană şi se desfăşoară timp de două zile, luni şi marţi, 25-26 iunie 2012, la Chişinău.

În debutul Forumului Naţional, tinerii au fost salutaţi de înalţi demnitari de stat şi parteneri ai iniţiativei de participare a tinerilor în Moldova.

„Acest Forum Naţional este o platformă pentru dialog, care va radiografia situaţia şi va formula soluţii la dificultăţile cu care se confruntă tinerii”, a afirmat Chiril Lucinschi, Preşedintele Comisiei Parlamentare pentru Cultură, Educaţie, Cercetare, Tineret, Sport şi Mass-media.

Citeşte mai mult: Forumul Naţional al Tinerilor: 125 de tineri din Moldova discută cu semenii lor şi cu demnitarii de stat problemele şi soluţiile pentru participarea tinerilor

 

50 de copii cu necesități speciale au acces la servicii de sănătate și educație de calitate odată cu inaugurarea sălii de kinetoterapie în cadrul Grădiniței nr.76 din Chișinău

25-05-2012

COMUNICAT MEDIA

Copiii cu necesități speciale din instituția preșcolară nr.76 din sectorul Râșcani, municipiul Chișinău, au posibilitatea de a se bucura de condiții mai bune de viață după deschiderea sălii de kinetoterapie renovată și echipată cu ajutorul Fundației Est-Europene. Această inițiativă vine să ofere sprijin copiilor care suferă de sindromul  Down, autism și paralizie cerebrală infantilă și altele, oferindu-le acces la servicii de sănătate și educaționale de calitate.

“Toţi copiii au dreptul la educaţie, mediu sănătos de dezvoltare și trebuie să beneficieze de aceste oportunități în mod egal. Copiii cu necesități speciale au aceleași drepturi cu ceilalţi, iar lipsa de condiții adecvate duce la încălcarea drepturilor acestora. Având sprijinul corespunzător, copiii din această instituție vor avea o bună pregătire timpurie pentru o viaţă integrată”  a declarat Gun-Britt Andersson, diplomat, Membru al Consiliului de Directori al Fundației Est-Europene.

Sala de reabilitare din Grădinița nr.76 din Chișinău  a fost creată în cadrul Proiectului  “Facilitarea realizării drepturilor copilului prin renovarea și echiparea Grădiniței pentru Copii cu Necesități Speciale”, implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Departamentul pentru Educație, Tineret și Sport al Consiliului Municipal Chișinău și organizația neguvernamentală HIPPOCRATES din resursele financiare acordate de Guvernul Suediei și Ministerului Afacerilor Externe al Danemarcei prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida). Renovarea grădiniței a presupus schimbarea ferestrelor, reparația acoperișului, reparația capitală și dotarea sălii de kinetoterapie cu echipament necesar pentru reabilitare.

Citeşte mai mult: 50 de copii cu necesități speciale au acces la servicii de sănătate și educație de calitate odată cu inaugurarea sălii de kinetoterapie în cadrul Grădiniței nr.76 din Chișinău

 

Tinerii din Republica Moldova se implică activ în identificarea şi soluţionarea problemelor la nivel local

03-11-2011

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru distribuire imediată                                                                                    

Implicarea tinerilor în identificarea, dar mai ales în soluţionarea problemelor la nivel local oferă întregii societăţi oportunitatea să valorifice viziunea, forţa şi entuziasmul acestora întru binele comunităţii. Programul ”Participarea Tinerilor în Moldova”, finanţat de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Biroul pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă şi implementat de Fundaţia Est-Europeană în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului vine să susţină implicarea tinerilor în viaţa socială, economică şi politică a comunităţilor. Astfel, un grup de 36 organizaţii neguvernamentale la nivel local din întreaga ţară au fost instruite în elaborarea de proiecte, colectarea de fonduri, organizarea dezbaterilor şi ulterior acestea, în colaborare cu administraţia publică locală şi membrii comunităţii, vor realiza proiecte prin care vor soluţiona problemele stringente identificate în cadrul consultărilor publice la nivel local. Aceste activităţi implică tineri din toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv din Găgăuzia şi regiunea Transnistreană.

Citeşte mai mult: Tinerii din Republica Moldova se implică activ în identificarea şi soluţionarea problemelor la nivel local

 

Pagina 2 din 4

«ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit»

Acest site web este realizat de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Opiniile exprimate aparţin Fundației Est-Europene şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei, Sida, Ministerului Afacerilor Externe al Danemarce/DANIDA, Fundaţiei Eurasia, USAID şi/sau al Guvernului SUA. 

Copyright ©2010 Fundaţia Est-Europeană.