Comunicate Media

Susţinerea Veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial şi catastrofei de la Cernobîl

  05-10-2011

30_09_11ung_mareCu ocazia Zilei Internaţionale a Oamenilor în Etate, aproximativ 430 de Veterani au beneficiat de asistenţă în cadrul proiectului de caritate realizat de Fundaţia Est-Europeană în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la iniţiativa şi cu suportul financiar al companiei Philip Morris International. Suma oferită de către compania Philip Morris International pentru implementarea acestui proiect este de peste 200 000 Lei Moldoveneşti. În cadrul acestei iniţiative pe data de 28-30 septembrie a.c. au fost organizate mese festive pentru veteranii din raionul Cahul şi raionul Ungheni. Sincere felicitări au fost aduse veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial. Totodată, cu ocazia anului consacrat comemorării a 25 de ani de la avaria de la Cernobîl s-a exprimat recunoştinţa faţă de toţi cei care au contribuit la lichidarea consecinţelor acestei catastrofe.

Citeşte mai mult: Susţinerea Veteranilor celui de-al II-lea Război Mondial şi catastrofei de la Cernobîl

 

Consiliul Naţional pentru Participare este şi online!

21-04-2011

Consiliul Naţional pentru Participare (CNP) lansează platforma sa informaţională online.

Site-ul web lansat – www.cnp.md – oferă informaţie despre activitatea CNP, activitatea grupurilor de lucru din cadrul consiliului, organizaţiilor membre, şi de asemenea include ştiri despre cooperarea CNP cu Guvernul Republicii Moldova, precum şi cu alte organe ale administraţiei publice centrale.

Citeşte mai mult: Consiliul Naţional pentru Participare este şi online!

 

Iniţiativa legislativă de modificare a Codului Electoral nu asigură şanse egale femeilor de a participa la viaţa politică a ţării – Societatea civilă cere audieri publice!

27-01-2011

Comunicat de presă

Iniţiativa legislativă de modificare a Codului Electoral nu asigură şanse egale femeilor de a participa la viaţa politică a ţării – Societatea civilă cere audieri publice!

Astăzi, un grup de reprezentanţi ai Societăţii Civile au transmis Preşedintelui Parlamentului Dlui Marian Lupu şi Vicepreşedintei Parlamentului Dnei Liliana Palihovici, precum şi Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului Republicii Moldova o solicitare de a organiza audieri publice privind  modificările şi completările Codului Electoral, cu invitarea experţilor din societatea civilă, parlamentarilor, guvernului, partenerilor de dezvoltare şi mass-media.

Citeşte mai mult: Iniţiativa legislativă de modificare a Codului Electoral nu asigură şanse egale femeilor de a participa la viaţa politică a ţării – Societatea civilă cere audieri publice!

 

Secţii de votare din afara ţării asediate de alegători

28-11-2010

Chişinău, Moldova, 28 noiembrie 2010 – potrivit informaţiilor preliminare privind mersul votării peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, în cele 25 de secţii monitorizate de observatorii Fundaţiei Est-Europene (FEE) se atestă o participare sporită la votare a cetăţenilor Republicii Moldova.
Localurile secţiilor de votare au fost deschise la ora 7.00, birourile electorale sunt completate, dar o parte din membri s-au prezentat cu întârziere. Pentru a vota, marea majoritate a alegătorilor sunt incluşi pe liste suplimentare.

În câteva secţii de votare din Italia (Padova, Roma, Treviso, Bologna), Belgia (Bruxelles), Federaţia Rusă (Moscova) s-a atestat aglomeraţie, alegătorii au stat la rând în pofida condiţiilor climaterice dificile.

Citeşte mai mult: Secţii de votare din afara ţării asediate de alegători

 

Fondul Comun pentru Moldova finanţează 7 proiecte de parteneriat între UE şi Moldova

15-09-2010

7 proiecte au fost selectate în cadrul Concursului de Granturi al Fondului Comun, lansat în iunie 2010, de către Parteneriatul European pentru Democrație (EPD) şi Fundația Est-Europeană (FEE) în contextul Târgului de Parteneriat European pentru Organizațiile Societăţii Civile din Moldova. 
 
Scopul principal al Fondului Comun este de a susține financiar proiectele care corespund obiectivelor Târgului de Parteneriat: de a împărtăși experienţa acumulată de alte ţări în procesul de tranziție spre democrație; de a consolida nivelul de democrație în ţară şi de a susţine direcţia pro-europeană de dezvoltare. La moment, Fondul Comun include contribuţia financiară din partea Fundaţiei Est-Europene (FEE), Fondului Naţional pentru Democraţie (NED) şi Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei.

Citeşte mai mult: Fondul Comun pentru Moldova finanţează 7 proiecte de parteneriat între UE şi Moldova

 

Pagina 3 din 4

«ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit»

Acest site web este realizat de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Opiniile exprimate aparţin Fundației Est-Europene şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei, Sida, Ministerului Afacerilor Externe al Danemarce/DANIDA, Fundaţiei Eurasia, USAID şi/sau al Guvernului SUA. 

Copyright ©2010 Fundaţia Est-Europeană.