Comunicate Media

Consiliul Naţional pentru Participare este şi online!

21-04-2011

Consiliul Naţional pentru Participare (CNP) lansează platforma sa informaţională online.

Site-ul web lansat – www.cnp.md – oferă informaţie despre activitatea CNP, activitatea grupurilor de lucru din cadrul consiliului, organizaţiilor membre, şi de asemenea include ştiri despre cooperarea CNP cu Guvernul Republicii Moldova, precum şi cu alte organe ale administraţiei publice centrale.

Citeşte mai mult: Consiliul Naţional pentru Participare este şi online!

 

Iniţiativa legislativă de modificare a Codului Electoral nu asigură şanse egale femeilor de a participa la viaţa politică a ţării – Societatea civilă cere audieri publice!

27-01-2011

Comunicat de presă

Iniţiativa legislativă de modificare a Codului Electoral nu asigură şanse egale femeilor de a participa la viaţa politică a ţării – Societatea civilă cere audieri publice!

Astăzi, un grup de reprezentanţi ai Societăţii Civile au transmis Preşedintelui Parlamentului Dlui Marian Lupu şi Vicepreşedintei Parlamentului Dnei Liliana Palihovici, precum şi Comisiei juridice, numiri şi imunităţi a Parlamentului Republicii Moldova o solicitare de a organiza audieri publice privind  modificările şi completările Codului Electoral, cu invitarea experţilor din societatea civilă, parlamentarilor, guvernului, partenerilor de dezvoltare şi mass-media.

Citeşte mai mult: Iniţiativa legislativă de modificare a Codului Electoral nu asigură şanse egale femeilor de a participa la viaţa politică a ţării – Societatea civilă cere audieri publice!

 

Secţii de votare din afara ţării asediate de alegători

28-11-2010

Chişinău, Moldova, 28 noiembrie 2010 – potrivit informaţiilor preliminare privind mersul votării peste hotare la alegerile parlamentare anticipate din 28 noiembrie 2010, în cele 25 de secţii monitorizate de observatorii Fundaţiei Est-Europene (FEE) se atestă o participare sporită la votare a cetăţenilor Republicii Moldova.
Localurile secţiilor de votare au fost deschise la ora 7.00, birourile electorale sunt completate, dar o parte din membri s-au prezentat cu întârziere. Pentru a vota, marea majoritate a alegătorilor sunt incluşi pe liste suplimentare.

În câteva secţii de votare din Italia (Padova, Roma, Treviso, Bologna), Belgia (Bruxelles), Federaţia Rusă (Moscova) s-a atestat aglomeraţie, alegătorii au stat la rând în pofida condiţiilor climaterice dificile.

Citeşte mai mult: Secţii de votare din afara ţării asediate de alegători

 

Fondul Comun pentru Moldova finanţează 7 proiecte de parteneriat între UE şi Moldova

15-09-2010

7 proiecte au fost selectate în cadrul Concursului de Granturi al Fondului Comun, lansat în iunie 2010, de către Parteneriatul European pentru Democrație (EPD) şi Fundația Est-Europeană (FEE) în contextul Târgului de Parteneriat European pentru Organizațiile Societăţii Civile din Moldova. 
 
Scopul principal al Fondului Comun este de a susține financiar proiectele care corespund obiectivelor Târgului de Parteneriat: de a împărtăși experienţa acumulată de alte ţări în procesul de tranziție spre democrație; de a consolida nivelul de democrație în ţară şi de a susţine direcţia pro-europeană de dezvoltare. La moment, Fondul Comun include contribuţia financiară din partea Fundaţiei Est-Europene (FEE), Fondului Naţional pentru Democraţie (NED) şi Ministerului Afacerilor Externe al Cehiei.

Citeşte mai mult: Fondul Comun pentru Moldova finanţează 7 proiecte de parteneriat între UE şi Moldova

 

“Parteneriatul pentru copii” susţine primele proiecte comunitare

25-08-2010

Chişinău, 25 august 2010 - “Parteneriatul pentru copii” va susţine financiar nouă proiecte locale care vor contribui la o viaţă mai bună pentru copii. Fiecare dintre proiectele selectate va beneficia de la 37 până la 57 mii lei.

 „Toţi copiii trebuie să aibă şanse egale şi să se poată bucura de copilărie. Prin această iniţiativă, noi, adulţii, ne-am unit eforturile pentru a le oferi această posibilitate”, a declarat Liliana Palihovici, Preşedinta Comisiei Protecţie Socială, Sănătate şi Familie a Parlamentului. „Iar cel mai important este să nu ne oprim aici. Vrem să încurajăm sectorul privat să se alăture parteneriatului nostru, iar autorităţile publice locale, organizaţiile neguvernamentale şi grupurile de iniţiativă să lanseze noi iniţiative pentru copii”.

În cadrul acestui Parteneriat şi-au unit eforturile Comisia Protecţie Socială, Sănătate şi Familie, compania Orange Moldova, UNICEF Moldova, UNFPA Moldova, Fundaţia Est-Europeană, Federaţia Moldovenească de Fotbal şi alţii.

Citeşte mai mult: “Parteneriatul pentru copii” susţine primele proiecte comunitare

 

Pagina 3 din 4

«ÎnceputAnterior1234UrmătorSfârşit»

Acest site web este realizat de către Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei și Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/DANIDA prin intermediul Agenţiei Suedeze pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională (Sida) și Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) prin intermediul Fundaţiei Eurasia. Opiniile exprimate aparţin Fundației Est-Europene şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Guvernului Suediei, Sida, Ministerului Afacerilor Externe al Danemarce/DANIDA, Fundaţiei Eurasia, USAID şi/sau al Guvernului SUA. 

Copyright ©2010 Fundaţia Est-Europeană.